Fan Club 主頁   古仔部落格主頁   Louis' Fans Sharing   古夫人信箱   Forum 聊天區   DV特製短片   DV新聞區   DV相片分享區   公告   
 Louis Koo's English Blog   Louis Koo's sina blog   
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 5:18 pm

發表新文章 回覆主題  [ 11 篇文章 ] 
 古仔肉赤為母祝壽呵番,收梯唔畀再用4/1/09 
發表人 內容
頭像

引用回覆
文章 古仔肉赤為母祝壽呵番,收梯唔畀再用4/1/09
東方日報
古 天 樂 ( 古 仔 ) 前 日 為 母 親 慶 祝 生 辰 , 日 前 古 媽 媽 因 做 家 務 傷 及 前 臂 骨 , 令 手 腕 紅 腫 起 來 , 令 古 仔 心 痛 不 已 , 還 下 「 禁 令 」 不 准 母 親 做 家 務 ! 另 外 , 古 仔 在 新 片 中 大 施 「 咀 」 功 , 咀 吳 君 如 、 親 鄭 中 基 , 還 隔 空 咀 邵 音 音 , 「 艷 福 」 不 淺 !

古 媽 媽 前 日 生 辰 , 出 名 孝 順 的 古 仔 放 下 一 切 工 作 , 與 父 親 一 起 與 媽 咪 食 飯 慶 祝 , 他 還 充 當 攝 影 師 為 母 拍 照 留 念 ,氹 得 媽 咪 開 心 不 已 。 昨 日 古 仔 在 網 誌 內 上 載 了 一 些 照 片 , 古 媽 媽 拿着 紅 酒 蛋 糕 笑 意 盈 盈 , 但 右 手 手 腕 明 顯 十 分 紅 腫 , 並 包 紮 起 來 , 古 仔 於 網 誌 內 指 媽 咪 日 前 不 小 心 跌 倒 , 令 到 前 臂 骨 有 輕 微 裂 痕 及 移 位 , 幸 經 治 療 後 已 無 大 礙 !

收 梯 唔 畀 再 用
記 者 昨 致 電 給 古 仔 , 他 說 : 「 媽 咪 因 為 做 家 務 嘅 時 候 ,喺 個 兩 級 高嘅 矮 梯 上 面 跌咗 落嚟 , 當 時 佢 好 痛 , 依 家 冇 咩 事 喇 , 我 同 佢 講 唔 好 再 做 家 務 , 亦 將 啲 梯 收 埋 , 唔 畀 佢 用 。 」 媽 咪 受 傷 古 仔 當 然 心 痛 不 已 , 在 網 誌 中 , 亦 留 言 說 這 是 個 很 令 人 難 忘 的 生 辰 , 最 希 望 母 親 生 日 快 樂 及 早 日 康 復 !

新 片 獻 連 環 咀
另 外 , 古 天 樂 、 吳 君 如 、 鄭 中 基 主 演 電 影 《 家 有 囍 事 2009 》 將 於 賀 歲 檔 上 映 , 該 片 之 宣 傳 短 片 昨 日 曝 光 , 短 片 中 古 仔 除 隔 空 「 放 電 」 咀 邵 音 音 外 , 還 獲 吳 君 如 獻 吻 。 古 仔 直 言 跟 君 如 的 咀 戲 是 劇 情 所 需 , 由 她 主 動 獻 吻 , 拍 攝 時 亦 很 順 利 一 take 搞 掂 ! 《 家 》 片 中 古 仔 飾 演 愛 情 心 理 專 家 , 為 不 少 女 性 解 答 愛 情 疑 難 , 他 說 : 「 現 實 中 若 遇 上 愛 情 難 題 , 第 三 者 好 難 畀 意 見 , 因 戀 愛 係 兩 個 人嘅 事 , 所 以 我 一 定 唔 會 問 人 意 見 。 」

週日 1月 04, 2009 6:23 am
個人資料
頭像

引用回覆
文章 太陽報
拍咀戲經驗十足
古天樂啜爆君如冇NG
古天樂新戲《家有囍事2009》中艷福無邊,除吳君如主動獻吻之外,又得老前輩邵音音服侍鍊骨,享受過後,邵音音仲隔空向古天樂送吻作回禮,認真有禮貌!
古天樂、吳君如同鄭中基主演嘅賀歲電影《家有囍事2009》就快上畫,呢部戲宣傳短片尋日曝光。艷福不淺嘅古仔除咗有吳君如獻吻外,仲有前輩演員邵音音幫佢鍊膊頭,同埋隔空咀嘴!古仔話今次同邵音音合作好開心,大讚佢係和藹可親嘅前輩演員,佢又透露同君如拍咀戲好順利,因為大家都有拍咀戲經驗,所以一Take過搞掂!短片中仲有鄭中基扮鴕鳥,將個頭埋入沙度,同埋佢同古仔片中鼻碰鼻,差啲嘴對嘴「驚險」鏡頭!

與母親慶祝生日
古仔喺《家》片中飾演愛情心理專家,有唔少女仔向佢請教愛情疑難,至於現實生活中,古仔認為戀愛係兩個人嘅事,第三者真係好難畀意見,所以唔會問人意見或向人提供意見。

另外,前日係古仔媽咪生日,佢同父母食飯慶祝,仲將啲相放上網誌度,古仔話媽咪因為唔小心跌倒,令到前臂骨有輕微裂痕及移位,所以要包紮住右手,好彩冇乜大礙

週日 1月 04, 2009 6:28 am
個人資料
頭像

引用回覆
將梯千其不要俾她找到
不然見到可能又忍不住呀
祝古媽媽早日康復!

週日 1月 04, 2009 6:31 am
個人資料

引用回覆
希望今後古媽媽做家務一定要小心才是! :lol:

週日 1月 04, 2009 9:42 am
個人資料
頭像

引用回覆
古媽以後要最家事慢慢來,不要趕!莫急莫荒
做不完明天在做就好啦!!
要不然會很累呢。

週日 1月 04, 2009 9:54 am
個人資料
頭像

引用回覆
不要再到攀高的地方
要顧及安全
小心安全是最重要

努力作戰

週日 1月 04, 2009 1:42 pm
個人資料
頭像

引用回覆
dv是個乖孩子

圖檔圖檔

週日 1月 04, 2009 3:14 pm
個人資料
頭像

引用回覆
祝福古媽媽早日康復呢!
希望今後古媽媽做家務一定要小心才是! :lol:

是呀一切也要小心為上哦
再祝古媽媽早日康復

週日 1月 04, 2009 11:43 pm
個人資料
頭像

引用回覆
古媽以後要最家事慢慢來,不要趕!莫急莫荒
做不完明天在做就好啦!!
要不然會很累呢。

仲要做D輕便些的才安全呀

週日 1月 04, 2009 11:46 pm
個人資料
頭像

引用回覆
做d輕微家務事就好呀
不要再到攀高的地方
要顧及安全
小心安全是最重要

係呀千萬不要再攀高啦

週日 1月 04, 2009 11:50 pm
個人資料
頭像

引用回覆
謝謝maymay
dv是個乖孩子

yesDV最考順的了

週日 1月 04, 2009 11:52 pm
個人資料
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 11 篇文章 ] 

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :  
© 2006-2024 kootinlok.com 版權所有 不得轉載