Fan Club 主頁   古仔部落格主頁   Louis' Fans Sharing   古夫人信箱   Forum 聊天區   DV特製短片   DV新聞區   DV相片分享區   公告   
 Louis Koo's English Blog   Louis Koo's sina blog   
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 6:40 am

發表新文章 回覆主題  [ 31 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁
 古仔,睇你今日UA活動好緊張喎!!! 
發表人 內容
引用回覆
好開心, 咁快睇到相, 謝謝你!!

古仔, 恭喜你!!

週二 12月 19, 2006 9:52 am
引用回覆
他在佐的帖子里的回复来看他会用阿~~~干嘛还要教?
不过他真的不会用我也不介意教他呀,哈哈哈

週二 12月 19, 2006 9:53 am
引用回覆
小琳啊,你被尖叫聲震蕩到,可知我也曾被你的尖叫聲震動,那聲波啊,把我全身都抖動了,如同傳了電力,哈哈!强勁!
你又不好好休息,趕著給大家送熱火出爐的照片上來分享,無言感激啊!但是你真的要聽話,早點睡覺覺啊,我們還要養足精神繼續爲古仔加油助威!!!

8) :lol: :P

週二 12月 19, 2006 10:01 am
引用回覆
再送上一張近期古仔相給大家看~ ^^ ~
圖檔

古仔件衫好可愛..............!!!!!

週二 12月 19, 2006 12:25 pm
引用回覆
這張相片是上次古少從上海返港的時候炤的
對嘛???
哈哈哈哈哈 ~~得意一下~

週二 12月 19, 2006 12:28 pm
引用回覆
啊~~~图片看不到啊~~ :shock:

週二 12月 19, 2006 1:11 pm
引用回覆
是呀~~~~~~~~!!!!!!!!!!!佐佐樂樂 :D

週二 12月 19, 2006 2:28 pm
引用回覆
ah小琳,其實在中文字的文法來說,
當中並泛沒有b呀,d呀等等,
中文字的文法不好,英文字母你識呀!

@_________@ "

英文字母我當然識啦!!!
英文字就唔係太識啦!!!
亞輝都知呀!!!哈哈哈哈!!
同佢MSN OR SMS 我都要找翻譯員呀~~哈哈哈哈!!!

還有....我不單寫的中文文法不好同好多生字唔識寫~之外~
言語能力都..............勁....有問題呀!!!!!!!!!!
有時表達不到我原本的意思!!!
經常表達錯誤,
同不直接的說話!!!
有時仲9唔搭8, 飛題~~
說不出重點!!!!
熟我的人都知道!!!我不太識說話!!!!
反而真係同我好FD的朋友~
我表達不到咁多,她都知道我說什麼!!...
這些真係我的好朋友!!!!因為她了解我!!!

講番最嚴重是,
我可能要表達一,二句好簡單的說話去說一件事!!!
我不能夠好直接說出,
而用了很多長篇的說話去表達內容!!!
言語能力係好唔惦呀!!!
所以我唔係好喜歡說話!!!
因為我知,有事情發生了~~我所講的說話,
不能夠好清楚表達我的意思給對方知!
有時對方仲會聽錯我的意思!!!!!

由其是要我對住D靚仔講野...........!
都唔知講咩好!!!!!!!!!講多錯多!!!!!!!!
又唔好彩~再唔會了米唔好啦!!!!!
所以唔會佐之後,我都唔會去解釋!
因為一定會越解越錯~~~!!!
所以我都會用行動去正明我要解釋的事!!

有時我都好想去清晰咁講~但我真係唔識去表達!!!!
而且還會識錯文字的意思!!!!!!!!!!

例如........個次真係好甘......教我個幾個字的人同我開玩笑,我唔知~就以為是真的~
當我次下用番同一句說話的時候先知道..大獲~~可能佢地以為我知!!!!
當我知道真正文字的意思.我真係勁唔好意見,
係咁........我記得有一年~~!新年!!!!!!!!!!!好正常都會BYE年,
我同人講~~新年快樂....身體健康.....一見發財.........@_@.........
突然間佢面色一變,我就知.....我講錯野了~~~~~!!!!!!!!!!
咁問你死唔死火........!

第二次再重咁都有!!!!!!!!
記得某一年.快天光..的.晚上............!

所以現在我都是少說話多做事的人,
用行動正明一切!!!我想要說的話!

哈哈...........我又來了一片長篇說話!!!!
希望大家睇完之後,可以明白我!!!!了解我~
假如將來發生了事~再想想我份人,先再決定我係咩人啦!!!

其實我都好想改善, 但.....^_^
我都會盡力去做~~!
我都講過我是不怕失敗的~
而現在古仔開了個這樣好的分享區,
多了地方給我學習打字說話~~
相信將來我一定進步呀~

^^

週二 12月 19, 2006 3:40 pm
引用回覆
小琳,謝謝你的獨家先!今天白天我在辦公室看的,看不到照片,只看得到文字,但都好激動哦!小琳,你們真棒 :D !謝謝小琳分享這麽多獨家哈!

週二 12月 19, 2006 8:43 pm
引用回覆
哈哈哈,小琳,来上海也是这套衣服哦,超级可爱好看,帅啊

週二 12月 19, 2006 8:51 pm
引用回覆
小琳上来必有好东西的~呵呵`好多好看的图图~

週二 12月 19, 2006 11:36 pm
引用回覆
文章 小琳好Yeh
最重要是﹐我們看明白小琳的意思。。。看到”尖“聲﹐ ”腦震蕩“﹐”臺下“﹐就容易想像了﹐就會容易明白的了﹐快樂氣氛也被你感染了。。。 :lol: 好好休息吧。。。till your next Louis' adventure....

謝謝
小琳

週三 12月 20, 2006 12:07 am
引用回覆
:lol: 我好钟意小琳发的最后一张...

週三 12月 20, 2006 12:31 am
引用回覆
hehe其實我d中文都無文化架~我打出來好似講野咁~但無計啦我中文唔好:twisted:
但我應該打英文會好d~
呵呵都係post嚇相先~
圖檔
圖檔 [/img]

週三 12月 20, 2006 12:55 am
引用回覆
其实听你地讲同睇你地写广东话系一个好好嘅学习广东话嘅途径,特别系一D好得意嘅词同表达方式。

週三 12月 20, 2006 11:02 pm
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 31 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :  
© 2006-2024 kootinlok.com 版權所有 不得轉載