Fan Club 主頁   古仔部落格主頁   Louis' Fans Sharing   古夫人信箱   Forum 聊天區   DV特製短片   DV新聞區   DV相片分享區   公告   
 Louis Koo's English Blog   Louis Koo's sina blog   
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 9:35 pm

發表新文章 回覆主題  [ 6 篇文章 ] 
 [14/07/30古聞] 古仔首見小演員大展父愛 
發表人 內容

引用回覆
文章 [14/07/30古聞] 古仔首見小演員大展父愛
頭條日報

古仔首見小演員大展父愛
2014-07-30 (18:47)
古天樂今日出席新戲開鏡活動,古仔指今日是首次見到五位小演員,其間派雪糕給他們,古仔見小朋友弄髒手,亦為她抹手,大展父愛,問他見到五位小朋友可會令他有生仔的念頭,他笑謂是兩回事,又指今次的劇組人員很多,因為一個副導演負責照顧一個小朋友,要顧及她們的安全,對於有報導指古仔原本屬意鄭秀文做女主角,但因為他們曾傳緋聞,鄭秀文怕許志安呷醋而推了,劇組在開拍前一個月才找千嬅頂上,古仔否認報道。

圖檔

週三 7月 30, 2014 9:24 pm
個人資料

引用回覆
文章 Re: [14/07/30古聞] 古仔首見小演員大展父愛
蘋果日報
升呢做校長】千嬅自言似校長
古仔遭小演員「恰」

楊千嬅、古天樂、劉玉翠、姜皓文、吳耀漢、吳浣儀、馮淬帆、監製陳木勝、導演關信輝等,連同五位小演員,今日喺荃灣出席電影《五個小孩的校長》嘅 「學校開放日」,現場仲有切燒豬拜神儀式。

之後五位小演員仲即席獻唱《小太陽》,之後古仔送佢哋一人一個雪糕甜筒獎勵佢哋,而千嬅就好似做返戲中嘅校長角色咁,提班小朋友多謝哥哥喎!

今日有周刊報道指,千嬅一角原本屬意由「許師奶」鄭秀文(Sammi)演出,而當日電影招募小演員拍攝通告上,亦曾寫明女主角係Sammi,惟據該報道所指,直到電影開拍前一個月,Sammi擔心同古仔嘅陳年緋聞再遭翻炒,為免令「老公」許志安呷醋,所以Sammi決定辭演云云。古仔回應時就話唔係,而千嬅亦表示:「開拍前四個月就搵我。」

另外,千嬅表示喺呢間學校拍咗8日戲,佢大讚電影嘅美術指導:「佢哋將呢度重新裝修再整返舊佢,我都問佢拎咗電話,第時嗰仔有美術功課可以問佢。」古仔聽到就喺隔離笑千嬅即係出貓喎﹗

千嬅又話拍完電影後,覺得自己可以辦教育:「我就算cut咗機都似校長,會做衰人,佢哋(指小演員)唔記得對白就企樓梯一分鐘,不過佢哋好乖,聰明又聽話。」

戲入面做千嬅老公嘅古仔就話,自己喺戲中照顧千嬅,千嬅就負責照顧小朋友:「今日第一次見啲小演員,佢哋恰我,見親我都嘻嘻哈哈,唔怕我。」

問到古仔想唔想生小朋友,佢就話係兩件事嚟喎,佢又笑言自己成日實習,因為親戚朋友都好多小朋友。千嬅就話今次拍戲,好似一次生咗五個咁,就算cut機都會同佢哋相處,似一家人咁投入,佢又話:「副導都辛苦,要一個副導跟一個小演員。」古仔都話:「呢隊都係《掃毒》團隊,不過今次仲多人。」

千嬅就話自己都有幫手照顧,仲俾小演員笑自己NG添﹗問到千嬅一次湊五個小朋友驚唔驚?佢就話:「唔怕,不過覺得母愛真係好偉大。」

自己有冇意再追多個先?千嬅表示諗一諗先:「我都有教個仔唱《小太陽》,但佢冇理我,遲啲可能帶囝囝嚟同啲姐姐玩下,但佢見我照顧其他小朋友,可能會呷醋。」

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

週三 7月 30, 2014 9:33 pm
個人資料

引用回覆
文章 Re: [14/07/30古聞] 古仔首見小演員大展父愛
明報

古天樂怕罵小朋友 (20:15)
古天樂、楊千嬅和5個小演員今日出席電影《五個小孩的校長》活動,古天樂稱未見過那些小演員,「小朋友看到我,多會欺負我,她們一看到我便嘻嘻哈哈」。楊千嬅問古天樂有否對小演員大聲呼喝,古笑說:「沒有,我很怕罵小朋友。」

圖檔

圖檔

週三 7月 30, 2014 9:36 pm
個人資料

引用回覆
on.cc

古仔千嬅拜神雞啄唔斷
07月30日(三) 13:42

【on.cc東網專訊】藝人古天樂、楊千嬅齊齊出席《五個小孩的故事》拜神儀式。古仔一身型格打扮配襯千嬅藍色裙展現夏日風。兩人有講有笑雞啄唔斷。面帶十足嘅笑容為新戲拜神。可見兩人老友鬼鬼。

圖檔

千嬅同五條o靚妹鬥戲被寸:校長你NG呀?
07月30日(三) 15:41
(節錄)

【on.cc東網專訊】藝人楊千嬅和古天樂在荃灣出席新片《五個小孩的校長》拜神儀式,大會安排五位小演員獻唱《小太陽》,古仔向童星大派雪糕,見妹豬食到一身都係,即時父愛氾濫親自替她抹手抹面。

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

古天樂畀小演員蝦到冇聲出
07月30日(三) 16:16

【on.cc東網專訊】古天樂出席《五個小孩的校長》拜神儀式時透露,這部電影的幕後班底十分強大,工作人員陣容龐大:「呢套戲係《掃毒》同一隊人拍,但《掃毒》都冇咁多人,一個副導湊一個細路,我就冇份湊喇。」

早前試鏡時有超過400人面試,選出10名小孩,經過訓練後再篩選出5名小演員,單是選角已經困難重重。古仔在戲中較少湊小朋友,不過有代課場口。問與小孩拍戲可有耐性?被封影壇鐵漢的古仔笑說:「小朋友通常蝦我多,呢五個之前未見過,一見到我就嘻哈大笑,我好怕鬧細路仔。(恨生B?)呢啲係兩件事,(實習吓先?)實習咗好耐啦,我親戚好多細路,不過五個一齊湊就未試過。」

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

週三 7月 30, 2014 9:47 pm
個人資料
頭像

引用回覆
Thanks PC for sharing.
琴日眞係好開心見到古仔!

週四 7月 31, 2014 6:55 am
個人資料
頭像

引用回覆
第一張圖片我看了又看,
就是喜歡古先生你啊! :mrgreen:

週二 8月 19, 2014 11:03 pm
個人資料
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 6 篇文章 ] 

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :  
© 2006-2024 kootinlok.com 版權所有 不得轉載