Fan Club 主頁   古仔部落格主頁   Louis' Fans Sharing   古夫人信箱   Forum 聊天區   DV特製短片   DV新聞區   DV相片分享區   公告   
 Louis Koo's English Blog   Louis Koo's sina blog   
現在的時間是 週四 4月 25, 2024 2:26 pm

發表新文章 回覆主題  [ 6 篇文章 ] 
 [14/07/03古聞] 古天樂為煞停失控快艇被逼撞船 
發表人 內容

引用回覆
文章 [14/07/03古聞] 古天樂為煞停失控快艇被逼撞船
古天樂為煞停失控快艇被逼撞船

【on.cc東網專訊】藝人古天樂、余文樂、張孝全、元秋、姜皓文與導演林嶺東出席電影《迷城》記者會,古天樂透露日前拍攝一場快艇追逐戲時,快艇軚盤突然甩脫,被逼撞將快艇撞停:「我當時最擔心旁邊女主角佟麗婭嘅安全,好彩哋只係擦傷腳。」

而佟麗婭說:「在拍攝前古仔跟我講導演好惡。」古天樂即笑說:「我冇同你講過,導演咁好人,神經病。」佟麗婭即說:「可能是嚇我吧,其實導演是一個很可愛的小老頭。」余文樂即取笑她:「你昨天不是這樣說!」

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

週四 7月 03, 2014 9:30 pm
個人資料

引用回覆
文章 Re: [14/07/03古聞] 古天樂為煞停失控快艇被逼撞船
林嶺東拍戲夠寫實 古仔、樂仔齊齊受傷

金像獎導演林嶺東,為自編自導嘅新片《迷城》喺尖沙嘴半島酒店舉行開鏡酒會,出席演員包括古天樂、余文樂、張孝全、佟麗婭、元秋、高捷、伍允龍同姜皓文等等。

林嶺東擅長拍寫實動作片,不乏飛車、爆炸場片,古仔笑言,今日喺現場播放導演過往嘅作品,唔睇畫面齋聽聲都知「呯呯嘭嘭」,好似今次《迷城》一樣,都係呯呯嘭嘭。

女主角佟麗婭喺台上玩踢爆,話古仔指導演好惡,吩咐佢小心,古仔喺現場聽到即刻講笑指罵佟麗婭,古仔話:「佢咁好人,你都神經病,我邊有講過!」之後佟麗婭解釋話只係自己緊張,見到導演就驚驚,而佢喺戲中要應付好多逃跑同被打戲,幸得兩位男主角保護,佢話古仔因為咁所以都受傷。

古仔噚日拍咗場揸快艇戲,險生嚴重意外,古仔喺台上用星爺腔解說:「我哋拍一場揸快艇嘅戲,架快艇好犀利,揸揸吓連軚盤都飛埋出嚟,要撞埋另一隻船度先至停,我同余文樂隻腳都傷咗。」古仔話喺一刹那嘅時間,而且女主角又喺艇上,比較擔心女仔嘅安全。

余文樂喺台上話久仰同導演合作,點知原來導演唔係拍打戲,係拍紀錄片,事關就連拍斬人用嘅假刀,導演都要換上真嘅開山刀嚟拍。首次同林嶺東合作嘅張孝全話:「首日拍攝原先用假刀,前一晚導演問用真刀好不好,我還以為開玩笑,真的嚇死我,幸好對手做足安全措施。」

另外,余文樂嘅媽咪今日入院動手術,樂仔回應:「多謝關心,冇乜特別,佢心臟有啲問題,應該啱啱做完手術,今晚要拍嘢,可能晏少少去睇佢。」

圖檔

圖檔

圖檔

週四 7月 03, 2014 9:41 pm
個人資料

引用回覆
文章 Re: [14/07/03古聞] 古天樂為煞停失控快艇被逼撞船
古天樂余文樂護花受傷

視頻地址
http://video3.mingpao.com/201407/ENT201 ... 40x360.mp4

古天樂、余文樂和內地演員佟麗婭今日出席電影《迷城》開鏡酒會,佟麗婭透露,在戲中有不少逃跑及被打的戲分,古天樂和余文樂為了保護她而不斷受傷;古天樂接受訪問時說:「弄損和擦傷而已。電影有頗多動作戲分,導演(林嶺東)要求的拍攝方法較真實,所以有些意外難以避免,但我們做足安全措施才拍攝。」
古天樂直言拍攝林嶺東的電影「很難不辛苦」,余文樂則稱一直崇拜林嶺東,但「合作之後,覺得幸好有古天樂在,我們可以分擔一下」。

圖檔

週四 7月 03, 2014 9:49 pm
個人資料
頭像

引用回覆

【視頻】古天樂、余文樂護花受傷

【Youtube】

【土豆】

影音:網路轉載

圖檔

PC 寫:
古天樂余文樂護花受傷

視頻地址
http://video3.mingpao.com/201407/ENT20140703_04_640x360.mp4

做自己與別人生命中的天使!
【Nikey Facebook】https://www.facebook.com/nikeyli
收藏古天樂 (Youtube視頻)】http://www.youtube.com/user/nikeyli
收藏古天樂 (土豆視頻)】http://www.tudou.com/home/nikeyli

週四 7月 03, 2014 10:46 pm
個人資料
頭像

引用回覆
Thanks PC for sharing.
點解今日唔見你嘅?

週四 7月 03, 2014 11:13 pm
個人資料

引用回覆
Rose Soo 寫:
Thanks PC for sharing.
點解今日唔見你嘅?

最近有同事離職, 也有同事請長假, 所以工作增加, 沒辦法抽時間出來 :cry:

週五 7月 04, 2014 6:50 am
個人資料
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 6 篇文章 ] 

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :  
© 2006-2024 kootinlok.com 版權所有 不得轉載